Het huis
|
Wij dronken
soort |
dessertwijn |
jaar |
onbekend |
serveren |
kamertemperatuur |
inhoud |
75 cl. |
alcohol |
33,5% |
druiven |
kokosnoot |
Elke morgen klimmen de “toddy tappers” van palm naar palm om het zoete, witte sap uit de ongeopende bloemknoppen van de kokospalm te verzamelen. Dit vocht begint direct te fermenteren, het heet dan “toddy” of palmwijn en wordt in grote delen van Azië en Afrika zo gedronken. Voor het maken van arrack verzamelt men de toddy binnen 3 tot 4 uur in houten vaten en distilleert er binnen 24 uur (in twee stappen) een drank van dat men nog jaren op hout laat rijpen om op smaak te laten komen.
|
|
Lekker bij
De smaak van kokos haal je er niet uit, het smaakt eerder gewoon naar whiskey en misschien ook een beetje naar rum, maar met een heel eigen karakter.
|
Proefnotitie
De smaak van kokos haal je er niet uit, het smaakt eerder gewoon naar whiskey en misschien ook een beetje naar rum, maar met een heel eigen karakter.
|
Waar te koop
drank.nl
|
|
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten