zaterdag 12 november 2016

Distilleries Company of Sri Lanka - Old Arrack

Het huis
wijnhuis Distilleries Company of Sri Lanka
land Sri Lanka
streek Sri Lanka

Wij dronken
soort dessertwijn
jaar onbekend
serveren kamertemperatuur
inhoud 75 cl.
alcohol 33,5%
druiven kokosnoot

Elke morgen klimmen de “toddy tappers” van palm naar palm om het zoete, witte sap uit de ongeopende bloemknoppen van de kokospalm te verzamelen. Dit vocht begint direct te fermenteren, het heet dan “toddy” of palmwijn en wordt in grote delen van Azië en Afrika zo gedronken. Voor het maken van arrack verzamelt men de toddy binnen 3 tot 4 uur in houten vaten en distilleert er binnen 24 uur (in twee stappen) een drank van dat men nog jaren op hout laat rijpen om op smaak te laten komen.
Lekker bij
De smaak van kokos haal je er niet uit, het smaakt eerder gewoon naar whiskey en misschien ook een beetje naar rum, maar met een heel eigen karakter.

Proefnotitie

De smaak van kokos haal je er niet uit, het smaakt eerder gewoon naar whiskey en misschien ook een beetje naar rum, maar met een heel eigen karakter.

Waar te koop

drank.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

labels